1

Lov medvjeda u Hrvatskoj

PDFIspisE-mail

Europski smeđi medvjed podvrsta je smeđeg medvjeda koji je nekada bio rasprostranjen po cijeloj Euroaziji i Sjevernoj Americi.

U Hrvatskoj živi dio populacije Dinarskog masiva, a ta je, nakon Karpatske, druga po veličini u Europi. U zapadnoj Europi smeđi je medvjed gotovo istrijebljen, a preostale populacije su male, međusobno odvojene i u nestajanju.

Medvjedi u Hrvatskoj, zajedno s onima u susjednoj Sloveniji, predstavljaju genetski potpuno srodnu i najzapadniju stabilnu populaciju koja je posljednji mogući izvor za spas medvjeda u Europi. Sve to stavlja smeđeg medvjeda na sam vrh vrijednosti prirodne baštine u Hrvatskoj.

Lovidba u Hrvatskoj

Za lov se koristi oružje sa užlijebljenim cijevima,najmanja dopuštena kinetička energija zrna na 100 m je 3500 džula, najmanje dopuštena težina zrna je 11,50 grama, pucanje na maksimalno 100 metara.

Lovna sezona u Hrvatskoj

Period lovidbe za medvjeda (Ursus arctos L.) u Hrvatskoj je od 1. listopada do 15. prosinca i od 2. ožujka do 30. travnja

Zabranjen je lov za medvjeda (Ursus arctos L.) u Hrvatskoj je u periodu od 1. svibnja do 30. rujna i od 16. prosinca do 1. ožujka

Atos d.o.o. za lovstvo i turizam

AKTUALNO
Primamo predbilježbe za lov u ekskluzivnim lovištima:

Mađarska
Vojvodina
Hrvatska

Za lov jelena u rici, te škartiranje jelena

alt